Locatie

Bruges Meeting & Convention Centre

Brugge, hoofstad van de provincie West-Vlaanderen,

heeft dankzij haar centrale ligging een zeer goede bereikbaarheid. Het beurs- en congrescentrum, thuishaven voor het BODY-MIND congres is op 10 minuten wandelafstand.

 

   Openbaar vervoer

Om de 5 minuten rijdt er een bus heen en terug tussen het Station en het centrum van Brugge. Zo geraak je ontspannen van en naar het centrum.De bussen die naar het centrum rijden, stoppen op wandelafstand van de belangrijkste winkelstraten, historische gebouwen en musea. Vanaf de halte voor de autocars aan het Kanaaleiland zijn er eveneens frequente busverbindingen naar het station en naar het centrum.

Station richting Centrum:
De buslijnen 1, 3, 4, 6, 11, 12, 13, 14, 16 en 23 brengen je naar het centrum van Brugge en stoppen op wandelafstand van de belangrijkste winkelstraten, historische gebouwen en musea. De centrumhaltes zijn ’t Zand (alle bovenvermelde lijnen, uitgezonderd 11), Sint-Salvatorskerk (lijnen 1, 4, 6, 11, 12, 14 en 16), O.L.V. Kerk en Dijver (lijnen 1, 6, 11, 12 en 16), Markt (lijn 4 en 14) en Stadsschouwburg (lijnen 4 en 14).

Centrum richting Station:
Via de haltes Stadsschouwburg (lijnen 5, 7, 9, 15, 17 en 25), Markt (lijnen 4 en 14) en ’t Zand (lijnen 2, 5, 7, 9, 15, 17, 23 en 25) bereik je het station van Brugge.

(**) Let op!
Elke zaterdag en eerste zondag van de maand rijdt lijnen 4 en 14 van 13 tot 18 uur via de haltes O.L.V. Kerk en Dijver en dus niet via halte Markt.

Onder voorbehoud gewijzigde situatie door werken of evenementen. Raadpleeg de website www.delijn.be voor de meest recente info.

Tickets
Met een biljet van € 3,00 (prijsaanpassing doorheen het jaar blijft mogelijk) kun je gedurende 60 minuten onbeperkt van de ene op de andere lijn overstappen. Deze en andere vervoerbewijzen van De Lijn kun je kopen in de Lijnwinkel (Stationsplein), aan een verkoopautomaat (Stationsplein, bushalte ’t Zand), via sms (enkel voor Belgische gsm-nummers) of De Lijn-app. Je kunt ook terecht in een voorverkooppunt (enkel voor 10 rittenkaart): infokantoor ’t Zand (Concertgebouw), verschillende boekhandels, krantenwinkels en supermarkten in het centrum.

Per vliegtuig Naar Brugge via Brussels Airport-Zaventem

De nationale luchthaven ontvangt dagelijks vluchten vanuit meer dan 200 bestemmingen in 66 landen.

Vanuit Brussels Airport-Zaventem reis je gemakkelijk per trein naar Brugge. Elke dag is er om het uur één rechtstreekse trein naar Brugge. Daarenboven bedienen verschillende andere treinen vanuit Brussels Airport-Zaventem op vrij regelmatige basis de hoofdstedelijke stations Brussel-Noord, Brussel-Centraal of Brussel-Zuid. Vanuit deze stations vertrekken dagelijks drie treinen per uur naar Brugge, met als respectieve bestemmingsstations Oostende, Knokke of Blankenberge. Raadpleeg de website van de Belgische Spoorwegen (NMBS) voor informatie m.b.t. dienstregelingen en tarieven.

Taxiritten van en naar Brussel nationale luchthaven worden door Brugse taximaatschappijen, mits voorafgaande reservatie, uitgevoerd aan het vaste tarief van € 200. Prijsaanpassingen doorheen het jaar zijn mogelijk. De contactgegevens van de Brugse taxibedrijven vind je hier.

Via ‘Brussels South’ Charleroi Airport

De populaire regionale luchthaven ontvangt meerdere lage kosten vluchten per dag vanuit diverse andere steden en regio’s in Europa.

De busmaatschappij Flibco.com legt een rechtstreekse shuttlebus in naar en vanuit het station van Brugge met een frequentie van 9 ritten per dag (heen en terug). Met de shuttlebus reis je comfortabeler, prijsvoordeliger en vaak ook sneller dan de andere vervoersalternatieven (trein, combi trein-bus). Reserveren doe je goedkoper online. Op de bus of in de luchthaven betaal je een toeslag.

Taxiritten van en naar Brussels South Charleroi Airport worden door Brugse taximaatschappijen, mits voorafgaande reservatie, uitgevoerd aan het vaste tarief van € 250. Prijsaanpassingen doorheen het jaar zijn mogelijk. De contactgegevens van de Brugse taxibedrijven vind je hier.

Via Oostend- (Bruges Airport)

Rechtstreekse vluchten vanuit Moskou Vnukovo (VKO) naar Oostende-Brugge (OST) geëxploiteerd door Pobeda. Bustransfers naar Brugge uitgevoerd door Keolines, vertrekken een uur na aankomst.

De luchthaven Oostende-Brugge is in volle ontwikkeling en verruimt systematisch haar aanbod. Met de bus sta je in 15 minuten in het station van Oostende. Van hieruit zijn er tussen 6u en 22u minstens 3 treinen per uur naar Brugge (met als respectieve bestemmingsstations Eupen, Welkenraedt, Brussel Airport-Zaventem, Antwerpen-Centraal of Kortrijk). De reistijd naar Brugge bedraagt ca. 15 minuten. Raadpleeg de website van de Belgische Spoorwegen (NMBS) voor informatie m.b.t. dienstregelingen en tarieven.

Taxiritten van en naar Brugge worden door Brugse en Oostendse taximaatschappijen, mits voorafgaande reservatie, uitgevoerd aan het vaste tarief van € 70. Prijsaanpassingen doorheen het jaar zijn mogelijk. De contactgegevens van de Brugse en Oostendse taxibedrijven vind je hier.

In Brugge

Vanuit het station van Brugge kan je met de bussen van De Lijn (elke 5 minuten) of met een taxi verder reizen naar je logies. Een busticket (enkele rit) is 1 uur geldig en kost 3€.

INTERNATIONAAL

Diverse busmaatschappijen organiseren een verbinding met Brugge vanuit de belangrijkste internationale transporthubs en buitenlandse steden. Flibco.com en FLiXBUS hebben hun halte aan de achterkant van het station (Spoorwegstraat).

Busdiensten naar/vanuit transporthubs

Flibco.com organiseert 9 rechtstreekse verbindingen per dag naar/vanuit Brussels Charleroi Airport. Tickets: www.flibco.com

FLiXBUS heeft verbindingen naar/vanuit verschillende bestemmingen met haltes in : de HST stations Brussel Zuid en Lille Europe; en de luchthavens Frankfurt Airport (terminal 2), Köln Airport, Brussels Airport en Amsterdam Airport Schiphol, Charles de Gaulle Airport en Orly Airport.  Tickets: https://www.flixbus.fr/voyages-car/paris-bruges

Busdiensten naar/vanuit buitenlandse steden

FLiXBUS organiseert verbindingen vanuit/naar Dortmund, Brest, Boulogne-sur-mer, Praha, Paris, London en Amsterdam. De bussen van FLiXBUS halteren in verschillende andere steden. Op die manier is Brugge goed bereikbaar vanuit Eindhoven, Maastricht, Rotterdam, Den Haag, Groningen, Göttingen, Hamburg, Aken, Essen, Bonn, Düsseldorf, Frankfurt, Würzburg, Nürnberg, Tourcoing, Dunkerque, Calais, Berck, Le Touquet, Rennes, Ploermel, Vannes, Lorient, Concerneau, Quimper en Chateaulin.
Tickets: www.flixbus.com

Regiojet realiseert verschillende keren per week de verbinding tussen Praag en London. Tickets: www.regiojet.cz

BlaBlaBus realiseert verschillende keren per week de verbinding tussen Amsterdam en London. Tickets: www.blablacar.be

Een fietstaxi brengt je op ecologische wijze naar je bestemming. Officiële standplaatsen vind je op de Markt (nabij Historium), op ’t Zand (nabij Concertgebouw) en op het Stationsplein aan het station (ter hoogte van Carrefour, nabij de zij-ingang van het stationsgebouw). Tarieven zijn (ter plaatse) bij fietstaxibedrijven beschikbaar of informeer op voorhand:

Evenementslocatie

BRUGES Meeting & Convention Centre

ADRES

Sint-Maartensbilk

8000 Brugge

Save the date! 22-23 april 2022

Klik voor virtuele rondleiding